In de meetkunde worden twee figuren congruent (Lat: congruens, overeenstemmend, passend) genoemd als de ene isometrisch in de andere getransformeerd. De euclidische meetkunde is een wiskundig systeem dat wordt toegeschreven aan de Griekse wiskundige Euclides van Alexandrië. Zijn werk, de Elementen. English-Dutch Dictionary: Translation for euclidische meetkunde.

Author: Meztishakar Yojas
Country: Guyana
Language: English (Spanish)
Genre: Music
Published (Last): 10 August 2004
Pages: 404
PDF File Size: 5.19 Mb
ePub File Size: 7.29 Mb
ISBN: 444-4-38978-855-9
Downloads: 82734
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Zuk

Het overblijvende geval HHH betekent slechts dat de beide driehoeken gelijkvormig zijn.

Pons asinorum (meetkunde)

Twee driehoeken zijn congruent, als elk van de drie zijden van de ene driehoek even lang is als een zijde van de andere driehoek. Zie de gebruiksvoorwaarden voor meer informatie.

euclidiscue Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie. Twee rechthoekige driehoeken zijn congruent als de schuine zijde en een rechthoekszijde van de ene driehoek even lang zijn als de schuine zijde en een rechthoekszijde van de andere driehoek.

Weergaven Lezen Bewerken Geschiedenis. Hulpmiddelen Links naar deze pagina Verwante wijzigingen Bestand uploaden Speciale pagina’s Permanente koppeling Paginagegevens Wikidata-item Deze pagina citeren.

  LM607 DATASHEET PDF

Congruente figuren hebben alle eigenschappen gemeen. Overgenomen van ” https: Deze pagina is voor het ueclidische bewerkt op 25 mrt om Informatie Gebruikersportaal Snelcursus Hulp en contact Donaties. Dit is in het algemeen niet het geval bij congruente, maar gespiegeldefiguren.

Engels-Nederlands woordenboek

Als twee hoeken van een driehoek gelijk zijn aan twee hoeken van een andere driehoek, zijn ook de andere hoeken aan elkaar gelijk, aangezien de som van de drie hoeken graden is. Deze congruentiekenmerken zijn direct bewijsbaar uit de bovenstaande definitie van congruente driehoeken. Twee driehoeken zijn congruent als een zijde van de ene driehoek even lang is als een zijde van de andere driehoek en de aanliggende hoeken in de ene driehoek gelijk zijn aan de aanliggende hoeken in de andere.

Twee driehoeken zijn congruent als twee zijden van de eerste driehoek even lang zijn als twee zijden van de andere driehoek en de ingesloten hoeken even groot zijn.

  AGALYCHNIS MORELETII PDF

Euclidische meetkunde in English – Dutch-English Dictionary

Van congruente driehoeken zijn de overeenkomstige hoeken gelijk. In andere projecten Wikimedia Commons.

In de meetkunde worden twee figuren congruent Lat: Twee driehoeken zijn congruent als in de ene driehoek een zijde even lang is als een zijde van de andere driehoek, een aanliggende hoek in de ene driehoek gelijk is euclidiscue een aanliggende hoek euclidischee de andere en de beide overstaande hoeken aan elkaar gelijk zijn.

Eenvoudig gezegd zijn twee figuren congruent als zij na een geschikte verplaatsing precies op elkaar passen. Twee driehoeken zijn congruent als ze voldoen aan een van de volgende vier congruentiekenmerken. Twee figuren heten direct congruent als zij na verplaatsing zonder spiegeling precies over elkaar heen passen.